banner38

banner31

TEKSİDER’de Nakışçılar Komitesi kuruldu

Bursa’da tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren firmaların güç birliği yaparak, başta ihracat olmak üzere çeşitli alanlarda atılım yapmalarını sağlamak üzere kurulan Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi İş İnsanları Derneği’nin (TEKSİDER) bünyesinde Nakışçılar Komitesi oluşturuldu.

DİĞER 31.07.2024, 13:53 31.07.2024, 11:00
TEKSİDER’de Nakışçılar Komitesi kuruldu
banner40

TEKSİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Ceyhan, “Tekstil ve konfeksiyon sektörü istihdam, yatırım, üretim ve ihracat bakımından Bursa ekonomisinin dinamosu konumunda ve sektörümüzün önemli alt üretim dallarından birini de nakışçılık oluşturuyor. Derneğimiz bünyesindeki nakışçı üyelerimizle ilk meslek komitemizin yapılanmasını tamamladık” dedi.

Başkanlığını Nazım Yoğurtçuoğlu’nun yapacağı Nakışçılar Komitesi’nin aktif çalışmalarıyla TEKSİDER’e ve sektöre katkılar sağlayacağını sözlerine ekleyen Başkanı Nermin Ceyhan, “Komite üyelerimizle sektördeki firmaları ve ihracatçıları ziyaret edeceğiz, eğitimler planlayacağız ve fuarlara iştirak edeceğiz. Amacımız, nakışçılıkta Bursa’nın gücünü hissettirmek” şeklinde konuştu.

“KATMA DEĞER SAĞLIYORUZ”

TEKSİDER Nakışçılar Komitesi Başkanı Nazım Yoğurtçuoğlu da açıklamasında, nakış ve işlemenin, tekstil ve hazır giyim sektörüne katma değer sağlayan branşların başında geldiğini söyledi.

Bursa’nın nakış ve işlemede İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer aldığını, Bursa’daki 120 işletmede 400’e yakın makine ile 1000’in üzerinde çalışanla üretim yapıldığını ifade eden Komite Başkanı Nazım Yoğurtçuoğlu, “Nakış ve işleme, ürünün kalitesini ve popülaritesini artırmakta ve ürüne değer katmaktadır. Giysiden, ayakkabıya, ev tekstilinden mobilyaya hatta otomotive kadar pek çok sektörde artık nakış vazgeçilmez süsleme sanatı olarak ön plana çıkmaktadır” dedi.

Komite Başkanı Nazım Yoğurtçuoğlu İstanbul başta olmak üzere Denizli, Gaziantep ve İzmir’deki nakışçılarla da yakın iş birliği içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
21°
açık
banner36
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 05:14
Güneş 06:39
Öğle 13:04
İkindi 16:33
Akşam 19:19
Yatsı 20:38