‘Başımıza İcat Çıkartın’ sloganıyla yola çıkan ve Türkiye’nin en etkin marka-patent firmaları arasında yerini alan Bilen Patent, ‘Fikirler, Buluşlar ve Yeni Ürünler Sergisi’nde yaptığı çekilişle belirlediği yeni buluşları olan talihlilerin projelerini ücretsiz yazmaya başladı.
Patent kültürünün Türkiye’de yaygınlaşmasının en önemli amaçlarından biri olduğunu belirten Bilen Patent Yönetim Kurulu Eş Başkanı Erdem Kaya, bu kapsamda maddi imkanı olmayan girişimcilere destek sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Bu girişimcilerin patentlerini ücretsiz yazmak suretiyle çekiliş düzenlediklerini aktaran Kaya, “Bu düşünceyle çıktığımız yolda, İcatlar Fuarı’nda standımıza isimlerini bırakan buluşçular arasında yaptığımız çekilişle 3 kişiyi belirledik. Bu kişilerin patentlerini ücretsiz olarak yazacak ve onlara bu girişimcilik sürecinde destek olacağız” dedi.
Bilen Patent’ten büyük başarı
2011’de Bursa’da yapılan patent başvurularının yüzde 70’inin, Türkiye genelindekilerin ise yüzde 9’unun Bilen Patent tarafından yapıldığını vurgulayan Kaya, bugüne kadar Türkiye’de en çok patent başvurusu yapan şehirler listesinde dördüncü sıralarda yer alan Bursa’nın, 2011’de açıklanan istatistiki verilerde İstanbul’un ardından 2’nci Milanobet sırada yer almasında Bilen Patent’in önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.
Kaya, “Bu çok ciddi bir rakam. Bursa patent tarihinde ilk defa Ankara ve İzmir’in önünde yer aldı. Burada da Bilen Patent Bilen Patent’e güvenen saygıdeğer müvekkillerimizin katkısı çok büyük çünkü başvuruların yüzde 70’i bizim ekibimiz tarafından yapıldı. Bu çok önemli bir başarı” dedi.
1-4 Aralık tarihlerinde arasında Bursa’da düzenlenen İcatlar Fuarı’nda ‘Fikirler, Buluşlar, Yeni Ürünler Sergisi’nde Bilen Patent standına başvuruda bulunan ve 45 icatçı arasından yapılan çekilişte projelerinin ücretsiz yazılması hakkını kazanan Ekrem Karakaya’nın ‘Kalorifer Sistemleri İçin Radyatör Modeli’ ile Feridun Aykar’ın ‘Yürüme Engelliler İçin Ayakta Yürütme Egzersiz Makine’ projelerinin ücretsiz yazım sürecine start verildi. Erdem Kaya ayrıca, Dumlupınar Üniversitesi’nden bir grup öğrencinin ortaya koyduğu buluşa ilişkin patent yazımı çalışmalarına da önümüzdeki haftalarda başlayacaklarını sözlerine ekledi.