OSD: 2023 hedefleri heyecan verici

SEKTÖRLER

“Türkiye'yi 4 kat büyütmek sıradan bir hedef değil.''

 Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekreteri Ercan Tezer, Türkiye ekonomisindeki son 10 yıllık istikrarlı gelişmenin otomotiv sanayiinde de ciddi artışlara neden olduğunu belirterek, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çalışmalarını çok yakından takip ediyoruz. 2023 hedefleri heyecan verici. Bu çok ciddi bir hedef. Önümüzde 10 yıl var. Türkiye'yi 4 kat büyütmek sıradan bir hedef değil.'' dedi.
 
Konya’da düzenlenen 'Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği ve Çözümü İçin Kümelenme' konulu konferansta, otomotiv sektörünün geleceği ve çözüm önerileri ele alındı.   Konferansın açılışında konuşan OSD Genel Sekreteri Ercan Tezer; hedeflerinin, Konya sanayisinin küresel bir oyuncu olarak dünya gelişmesinde yer alması olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisindeki son 10 yıllık istikrarlı gelişmenin otomotiv sanayisinde de ciddi artışlara neden olduğunu anlatan Tezer, “Otomotiv üretimi 347 binden 1 milyon 200 bine yükseldi. İhracatta da 260 bin araçtan 800 bine ve 3.6 milyardan 24 milyarlık seviyelere kadar yükseldi. Pazarda da aynı gelişmeler yaşadık. Bir zamanlar 175 bin civarında olan pazar hacmi, geçen sene 911 bin ile önemli bir rekor kırdı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çalışmalarını çok yakından takip ediyoruz. 2023 hedefleri heyecan verici. 2023 hedefleri için bugünkü seviyemizin 4 misli Onwin büyümemiz gerekiyor. Bu, çok ciddi bir hedef. Önümüzde 10 yıl var. Türkiye'yi 4 kat büyütmek sıradan bir hedef değil.'' şeklinde konuştu.
 
OSD Genel Sekreteri Tezer, 2023 hedefleri için gerekli hukuki ve idari zeminin vakit kaybetmeden hazırlanması ve teşvik hazırlıklarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi. Tezer, gelecek 10 yıllık planın sloganının 'Sanayide Dönüşüm' olduğunu vurgulayarak, “Hükümet, Konya sanayisi ve Otomotiv Sanayicileri Derneği'nin hedefleri örtüşüyor. El birliği ile çalışıp dünyada bu sektörde önemli bir konuma geleceğiz.” diye konuştu.
 
Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şekeroğlu da geçmişte sadece tarım şehri olan Konya’nın üretim gücünün yanına sanayiyi de eklediğini dile getirdi. Toplu iğne dahi üretemeyen bir ekonomiden, Anadolu'da uluslararası konferansların düzenlendiği büyük bir ekonomi haline geldiklerini anlatan Şekeroğlu, şöyle devam etti: ''Her ne kadar yüzde 8,5 büyüme oranı ile 2011'de G20'nin en hızlı büyüyen ikinci ülkesi olsak da 135 milyar dolar ihracatımızla gurur duysak da dünya ihracat liginde ilk 30'da yer almıyoruz. Bunun için sanayicisi, iş adamı, siyasetçisi, üniversiteleri, kısacası toplumun bütün kesimleriyle daha çok çalışmak, bütün alanlarda reformlara hız vermek zorundayız.''
 
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise Konya sanayicisinin en büyük dezavantajının limanlara erişebilirlik olduğunu vurguladı. Vali Doğan, İstanbul sanayisinin Anadolu sanayicilerine destek vermesi gerektiğini dile getirdi.
 
 
 
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.