“İşlerini dijitale taşıyan kadınlar rekabet avantajı elde edecek”

KADIN GİRİŞİMCİLER

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen ‘İlham Veren Başarı Hikayeleri’ etkinliğine konuk olan DEMSA Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan, pandeminin iş dünyasında dijitalleşme sürecini öne çektiğini belirterek, ‘İşlerini dijitale taşıyan kadın girişimciler yeni normalde rekabet avantajı elde edecek.” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa KGK tarafından ‘Başarırsın Çünkü Kadınsın’ mottosuyla düzenlenen “İlham Veren Başarı Hikayeleri” söyleşileri devam ediyor. Programın aralık ayı konuğu DEMSA Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan oldu. TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın’ın moderatörlüğünde düzenlenen programa BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren kadın girişimci kurullarının başkanları ve kurul üyeleri ile çok sayıda kadın girişimci katıldı.

“KADINLARIN POTANSİYELİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Türkiye’nin pandemi sürecinde kadınların potansiyeline ve enerjisine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Kadınların iş hayatında aktif bir şekilde yer almalarının ülke ekonomisinin toparlanma sürecine önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade eden Koçaslan, “Kadınların ekonomideki yerlerinin güçlendirilmesi ve kadın girişimcilerimizin teşvik edilmesi Odamızın temel öncelikleri arasında yer alıyor.” dedi.

İŞ DÜNYASININ ÖRNEK İSİMLERİ BURSALI GİRİŞİMCİ KADINLARLA BULUŞUYOR

TOBB Bursa KGK Başkanı Sevgi Saygın, TOBB çatısı altında 81 ilde örgütlenen kadın girişimci kurullarının 7 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı kadın girişimci ağı olduğunu söyledi. TOBB Bursa KGK olarak kadınların iş gücüne katılımına ve ekonomik hayatta girişimci olarak rol üstlenmelerine katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Saygın, “İlham Veren Başarı Hikayeleri etkinliğimizle iş hayatındaki başarılarıyla örnek olan isimleri üyelerimizle bir araya getiriyoruz. Sayın Demet Sabancı Çetindoğan girişimci ve yatırımcı kimliğiyle ülkemize büyük katkılar sağlayan, etkili bir iş kadını. Kendisinin bilgi birikimi ve tecrübelerinin kadınlarımıza ışık tutacağına inanıyorum. ” diye konuştu.

“HAYALLERİMİN PEŞİNDEN GİTMEYE KARAR VERDİM”

Demet Sabancı Çetindoğan, eğitim hayatını tamamladıktan sonra 20 yıl boyunca Sabancı Holding bünyesinde, tekstil alanında çalıştığını söyledi. Ardından hayallerinin peşinden gitmeye karar verdiğini ifade eden Sabancı Çetindoğan, “Sabancı Holding büyük bir grup. Bünyesinde büyük yatırımlar bulunuyor. Ancak benim farklı hayallerim vardı. Sabancı Holding’in ölçek olarak iştigal konusuna uygun olmayacak alanlarda kendi yatırımlarımı hayata geçirmeye karar verdim. Yapacağımızın işin Sabancı ile aynı iş kolunda olmamasına dikkat ettik. Sabancı Holding’in bir hissedarı olarak farklı sektörlerde büyümeliydik.” dedi.

“YAPTIĞIM İŞLERDE YENİLİK VE SOSYAL FAYDA OLMASINA ÖZEN VERDİM”

Eşi ile birlikte 1999 yılında perakende sektörüne yatırım yapmaya karar verdiklerini ve DEMSA’yı kurduklarını anlatan Sabancı Çetindoğan, “Hemen akabinde moda alanında yayın yapan Fashion TV’nin Türkiye haklarını aldık. Sonrasında bir eğitim kanalı kurmak istedim. Eğitimde fırsat eşitliği adına 7/24 yayın yapan bir kanal kurduk. Farklı alanlarda yatırımlarımıza devam ettik. Otelcilik sektörü ve sağlık sektöründe yatırımlarımız oldu. Sağlık sektöründe bir ilki gerçekleştirdik ve Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük kök hücre merkezini kurduk. Burada hiçbir kök hücre merkezinde olmayan ürün gamına eriştik. Sonrasında bir seyahat acentesi de kurduk. İş hayatımızı farklı sektörlerde büyüttük. Yapacağımız işin ya bir yenilik içermesini ya da sosyal bir çıktısı olmasına özen gösterdik.” diye konuştu.

KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖZEL E-TİCARET SİTESİ

Pandemi sürecinin iş yaşamına etkilerini değerlendiren Demet Sabancı Çetindoğan, “Salgın, ilk kez yaşadığımız bir dönem. Bu süreçte iş yapış şekilleri ve alışkanlıkların değiştiğini görerek farklı bir iş yapmaya karar verdik. Kasım ayında ‘shopstarwomen.com’ ismiyle girişimci kadınlar için online alışveriş sitesi kurduk. Burası sadece satış amaçlı değil aynı zamanda turistik amaçlı da hizmet verecek. Alıcıların, sitede yer alan üretici kadınların atölyelerinin bulunduğu illere seyahat etmelerini amaçlıyoruz. Örneğin Çanakkale’de bir üretim atölyesini inceleyecek alıcılar, turistik seyahatlerini de bu kapsamda planlayabilecek.” dedi.

ÖNCELİK DİJİTALLEŞME OLMALI

Siteyi Ocak ayının sonunda yurt dışına da açmayı planladıklarını belirten Demet Sabancı Çetindoğan, “Siteye çok fazla ilgi var. Şu anda 35 ilimizden kadınların üretimlerine yer vermeye başladık. Her geçen gün sitemiz büyüyor. Kadınlara Sekabet destek vermek ve iç turizme hareketlilik kazandırmayı hedefliyoruz. Gelecek yıl yaz aylarında pandeminin etkisinin azalmasıyla seyahatlerin de başlayacağını öngörüyoruz. Pandemi sürecinde kadınlarımızın önceliği dijitalleşme olmalı. İşlerini dijital dünyaya taşımayı başaran kadınlar yeni normalde rekabet avantajı elde edecek.” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.