Kadının mazereti yok

İŞ DÜNYASI

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından, Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonuyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Kadının Mazereti Yok” semineri düzenlendi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından, İnegöl Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonuyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İTSO Konferans Salonu’nda “Kadının Mazereti Yok” konulu seminer düzenlendi.

İş ve aile yaşamında kadının motivasyonunun artırılması maksadıyla düzenlenen seminer İnegöllü kadın girişimciler ve kadın çalışanlardan yoğun ilgi gördü.

KADINLARIMIZ BİZİM ZENGİNLİKLERİMİZDİR
Seminer öncesi bir konuşma yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Ülkelerin kalkınmasında insan sermayesinin önemi her geçen yıl artarak ortaya çıkmaktadır. Her ülke kendi insan gücü ile bu insan gücünün başta sosyal hayat olmak üzere ekonomik hayata katkısıyla büyümeye devam ediyor. Ülkemizde de insan gücümüz üst düzeyde. Amacımız, insan gücünde eksik kalan yönümüz olan kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayat içerisinde daha aktif hale gelmeleridir. Bu amaçla TOBB önderliğinde kurulan Kadın Girişimciler Kurullarımız hem sosyal hem de ekonomik hayatta kadınlarımıza katkı sağlamak adına birçok program, proje ve etkinlik düzenliyorlar, kadınlarımıza yol gösteriyorlar. Bu kurulların oluşturulmasında katkısı olan başta TOBB yöneticilerimiz olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Nüfusumuzun yarısı kadınlardan oluşuyor. Eşitiz. Kadın gücümüzü çok fazla kullanan bir ülke değiliz maalesef. Ülke olarak tüm bölge ve şehirlerde bu eksikliği gidermek adına çalışmalıyız. TOBB öncülüğünde kurulan Kadın Girişimcilerimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. 2007 yılında Türkiye’deki işverenlerin sadece %6’sı kadınlarımızdan oluşuyorken bugün bu rakam %10 seviyesine ulaştı. Bu yeterli bir oran değil, %20-30’lara çıkmamız gerekiyor. Bu rakamlara en kısa sürede ulaşmayı umuyoruz.”

KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİN SAYISI ARTMALI
“Kadınlarımızı değerlendirirken Modabet ülkemize veya yaşadığımız şehirlere daha çok ekonomik katkı sağlamaları adına değerlendirmemiz eksik kalır. Çünkü bizim bir sosyal hayatımız var. Sosyal hayat, ekonomik hayattan daha önemli bir hayattır. Başta sosyal hayatın içerisinde aktif olmalıdırlar. Aile kültürümüz ülkemiz açısından çok önemli bir kurumdur. Aileden başlayarak sosyalleşmeyi çok iyi bir şekilde geliştirmeliyiz. Bu sosyalleşmenin yanında ekonomik gelişme ve büyüme de çok önemlidir. Bizler bu noktada sloganlaşan sözcüklerden kurtulup katkı sağlayacak programlar organize etmek durumundayız. Şehrimizde 273 bin nüfusa sahibiz. Bu rakamın 135 binini kadınlarımız oluşturuyor. 2019 yılı rakamlarına göre kadınlarımızın istihdama katılım oranı %26 seviyesinde gerçekleşmiş. İnşallah bu sayı önümüzdeki yıllarda artarak devam eder. Odamızda 300 kadın girişimcimiz var. Kadın Girişimcilerimizin sayısının artmasını özellikle temenni ve arzu ediyoruz. 4 bin 500 üyeye sahip Odamızda 300 sayısı az bir sayı… Bunun da %20-30’lara çıkması için Kadın Girişimciler Kurulumuzla çalışmalara devam edeceğiz. Programın oluşmasında emeği geçen Kadın Girişimciler Kurulumuza ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZVERİ VE HEYECANLA ÇALIŞMALIYIZ
TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Saygın ise, “Heyecanla ve özveriyle kadınlarımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınlarımızın desteği ile daha güzel işler gerçekleştirileceğini düşünüyorum. BTSO’nun 8 bin kadın girişimci üyesi bulunuyor. Bizim hedefimiz ve amacımız ülkemizdeki gerçek kadın girişimci sayısını artırarak ekonomik ve sosyal anlamda ülkemize fayda sağlamaktır. Bu tempoda gidersek eşitlenecek nokta 100 yıl ileride diye öngörülüyor. Çok daha özverili çalışmalıyız. Ülkenin geleceği açısından tüm kadınlarımıza büyük görev düşüyor. Bu tür organizasyonlarda bizler sesimizi, varlığımızı, yapabileceklerimizi, hayal ve isteklerimizi, bildiklerimizi ortaya koymaya çalışıyoruz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Program, Uludağ Üniversitesi Doç. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu’nun “Eğitim İçin Mazeret Yok”, Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Doç. Dr. Zerrin Fırat’ın “Mobbing Mazeret Değildir” ve İTSO KGK Üyesi Psikolog Gülizar Şehitoğlu’nun “Motivasyon – Takım Çalışması” konularındaki sunumları ile devam etti.

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, programın sonunda konuşmacı olarak katılım gösteren davetlilere çiçek takdiminde bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.