TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yeni oluşturulan destek mekanizmaları ve ULUTEK tarafından sağlanan destekler hakkında firmaları bilgilendirmek amacıyla ULUTEK’te‘Ar-Ge Bilgi Günü’ düzenlendi.
ULUTEK Konferans salonunda düzenlenen ‘Ar-Ge Bilgi Günü - Fırsatlar ve Destekler (TÜBİTAK Destekleri)’ konulu toplantıda özellikle KOBİ kuruluşlarının faydalanabilecekleri destek programları ve başvuru şekilleri anlatıldı.
Toplantıya ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Agah Uğuz, ULUTEK Yönetim Kurulu üyesi Dr. Mustafa Uysal, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Şube Başkanı Habil Duran ile TÜBİTAK Bilgi Teknolojileri Sekreteri Mehmet Aslan katıldı.
ULUTEK’te faaliyet gösteren firma temsilcileri ve çeşitli sektörlerdeki KOBİ statüsündeki firma yetkililerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Agah Uğuz, ‘’Yapılan toplantı ile TÜBİTAK çalışmaları ve KOBİ’lere desteklerini bilinmeyen yönleri yada merak edilen konuları ile uzmanından öğrenmiş olacağız’ dedi. Uğuz, “ULUTEK ve TOSYÖV Bursa Şubesi işbirliği ile ‘KOBİ’lere Yönelik Ar-Ge Teşviklerini detaylıca anlatmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
ULUTEK Yönetim Kurulu üyesi Dr. Mustafa Uysal ise, ULUTEK’te faaliyet gösteren firmaların Ar-Ge çalışmaları ile öne çıktığını söylerken TÜBİTAK ve alınacak desteklerin önemine değindi. Mustafa Uysal, “Türkiye’de bir değişimin farkında olmak için buradayız. Özellikle bunu KOBİ’lere anlatmak istedik. Çünkü KOBİ’lerin Perabet Türkiye ekonomisinin gelişmesinde büyük rolleri olduğuna inanıyoruz. TOSYÖV olarak hedefimiz KOBİ’lerin bu imkânlara doğrudan ulaşmasını sağlamak. Bunun içinULUTEK’te böyle bir etkinliği düşündük. Türkiye’nin sanayisinin ve ekonominin motor gücü Bursa. Bursa’da sanayinin ciddi oranda yenilikçi yönlere doğru kayışı var.
Dünya pazarında etkin olabilmesi için yeni ürünler geliştirmesi lazım. Ürünler için devlet destekleri var. Bu desteklerin gelişerek tüm kesimlere yaygınlaştırılmış olmasını istiyoruz.
Gayri Safi Yurtiçi Hasıla arttıkça bu oranların sanayiciye daha çok yansıması lazım. Enerji başta olmak üzere otomotiv ve makine gibi alanlarda istifade edilebilecek yüzde 80 ‘e varan destekleri duymuş olacağız” şeklinde konuştu.
Toplantının konuğu olarak gelen TÜBİTAK Bilgi Teknolojileri Sekreteri Mehmet Aslan ise mevcut destek programlarını ULUTEK bünyesinde katılımcılara tanıtacağını söyledi. Mehmet Aslan, “Destek programlarımızda KOBİ’lerle ilgili ciddi iyileştirmeler yaptık. 2 yeni programımız var. Otomotiv, makine imalat teknolojileri, bilgi iletişim teknolojileri, gıda alanlarında Bursalı işadamları desteklerden yararlanabilir. Enerji ilk çağrıya çıktığımız alanlardan birisi. Dolayısıyla yeni programlarımızı işadamlarımızın yakından takip etmesi çok yararlı olacaktır. Pek çok konu doğrudan ilgi alanlarına giren konular olacaktır” dedi.