banner38

banner31

En başarılı kadın girişimciden tüyolar

Nurcan Özdemir’den başarıya götüren ipuçları…

KADIN GİRİŞİMCİLER 02.07.2012, 22:39 02.07.2012, 21:40
En başarılı kadın girişimciden tüyolar
banner40
Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), çalışma hayatında başarılara imza atmış iş kadınlarını üyeleri ile buluşturduğu ‘Zirveden Gelen Topuk Sesleri’ adlı paylaşım toplantısında, kısa bir süre önce “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” seçilen Epsa Yalıtım Ambalaj Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir’i ağırladı.
Garanti Bankası, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmada 6 bin 200 aday arasından birinci olarak “Türkiye'nin Kadın Girişimcisi” ödülünü alan Nurcan Özdemir, Çelikpalas Otel’de gerçekleştirilen programda BUİKAD Üyelerine ve Bursalı İş Kadınlarına bilgi ve deneyimlerini aktardı.
Aynı zamanda BUİKAD üyesi olan de Özdemir, konuşmasının başında kadın girişimcilik konusunda Türkiye’nin istenilen konumda olmadığını ifade etti. Kadın girişimcilerin uzun yıllar toplumsal yapıdan kaynaklanan önemli sorunlarla karşı karşıya kaldıklarına işaret eden Özdemir, şöyle konuştu:
Türkiye'de toplam girişimci sayısı 1 milyon 200 bin civarında. Nüfusumuzun 36 milyonu kadınlardan oluşuyor ama kadın girişimci sayımız sadece 83 bin dolayında. Türkiye, kadının ekonomiye katılma ve ekonomide fırsat olanağı sıralamasında 134 ülke arasında sondan dördüncü sırada.”
Elleri hamurlu kadınlarımız her işe karışmalı
‘Elinin hamuruyla erkek işine karışma’ tabirinin kadın girişimciliğin önündeki engellere güzel bir örnek teşkil ettiğini belirten Özdemir, “Oysa kadının elinin değmediği bir ekonominin bereketi olmaz. Büyümesi de olmaz. O yüzden diyoruz ki, Türk toplumu, bu prangadan kurtulmalıdır. Elinde hamur olanlar her işe karışsın ki, büyümenin bereketini toplumun tamamı hissedebilsin. Girişimciliğin gerektirdiği dayanıklılık ve duygusal zeka kadında bulunmaktadır. Ülkemizdeki kadın girişimci potansiyeli nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmeli ve daha donanımlı hale getirilmeli. Kadın girişimci sayısını artırmak için kat etmemiz gereken uzun bir yol var” dedi.
Son yıllarda gerek kamu kurumlarının, gerek sivil toplum kuruluşlarının, gerekse iş dünyası kuruluşlarının ülkemizde kadın girişimciliğin teşvik edilmesi için çaba gösterdiğini anlatan Özdemir, bu çabalar sonucu başarılı kadın girişimci sayısının giderek arttığını belirterek,  bu sürece katkıda bulunan herkesi tebrik etmek gerektiğini dile getirdi.
Nurcan Özdemir, “Türkiye'nin Kadın Girişimcisi” ödülünün Bursa’ya verilmesinin kendisini ayrıca memnun ettiği de kaydederek, “İnanıyorum ki bu ödülü hak edecek Bursa’da ve ülkemizde pek çok kadın var. Ben bu birincilik ödülünü başta Bursalı girişimci kadınlar olmak üzere ülkemizdeki bütün girişimci kadınlar adına aldım” diye konuştu.
Başarı merdivenlerini ellerimiz cebimizde çıkamayız
Konuşmasında çalışma hayatına başladığı ilk günden bugüne yaşadığı zorlukları kendini dinleyen BUİKAD üyesi kadınlarla paylaşan Özdemir, “Başarı merdivenlerini ellerimiz cebimizde çıkamayız. Zorluklar, başarımızı taçlandıran unsurlardır. Ben hep bu bakış açısıyla baktım. Pes etmek, mücadeleden vazgeçmek yerine zorlukların üstesinden gelmeyi tercih ettim” ifadelerini kullandı.
Özdemir,  iş hayatındaki kadınların, eşlerinin ve ailelerinin desteğini aldıklarında daha kolay ilerleyip, başarıya ulaşabileceklerini de ifade etti.
EPSA Yalıtım Ambalaj Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, konuşmasında iş hayatına dair açıklamalarda da bulundu.  Toplam 14.000 metrekarelik iki üretim tesisi ile yalıtım sektörünün en büyük üreticileri arasında bulunduklarını belirten Özdemir, yüzde 100 yerli sermaye ile farklı sektörlere yönelik üretim yaptıklarını söyledi. Özdemir “EPSA’yı ayrıcalıklı ve üstün kılan en önemli özelliğimiz yapı ürünlerinin, mantolama sistemlerinin, yapıda kullanılan çimento esaslı ürünlerin ve su yalıtım ürünleri ile yapı sektöründe kullanılan tüm yalıtım malzemelerin üretimini bünyemizde bulundurmamız” şeklinde konuştu.
Satış ve uygulama ile başladıkları ticaret hayatlarında üretimlerinin markalaştırma süreçlerini de katılımcılarla paylaşan Özdemir, EPSA olarak kurumsallaşma yolunda çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. Türk ekonomisinin önünde en büyük engel olarak gösterilen cari açığın ağırlıklı olarak enerji ithalatından kaynaklandığını hatırlatan ve yalıtımın Türkiye’nin enerji ihtiyacında dışa bağımlılığın azalmasında en önemli unsurlardan biri olarak öne çıktığını aktaran Özdemir, 16 milyon konut stokunun olduğu Türkiye’de, binaların yüzde 90’ının yalıtımsız olduğunun tahmin edildiğini dile getirdi.
Yalıtım konusundaki bilinç her geçen gün artıyor
Özdemir, “Bu oran, aslında çok ciddi bir pazarı işaret ediyor. Yalıtım konusundaki tüketici bilinci her geçen gün artıyor, böylelikle yalıtımın sektörü giderek büyüyor. Bilinçli tüketici, sektörün kalitesinin ve aynı zamanda çevreye dost yaşam alanlarının artması demek. Diğer önemli bir konu ise; Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ve Enerji Kimlik Belgesinin 2017 sonuna kadar mevcut binalarda  zorunlu olması. Enerji Kimlik Belgesi için en önemli koşul ise ısı yalıtımı. Bina yalıtımı ile yüzde 50'ye varan enerji tasarrufu sağlanabilir. Yapılan yalıtım yatırımının geri ödeme süresi yaklaşık 2-4 yıl arasındadır. Bu yasanın yalıtım sektörünü canlandıracağını düşünüyoruz. Biz de bu tablo karşısında gereken yatırımlarımızı yaptık. Mantoyap markası ile yalıtımda tüm ihtiyaçlara cevap veriyoruz” dedi.
Toplantı sonunda BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Baş, Türkiye’nin Kadın Girişimsici ve BUİKAD Üyesi Nurcan Özdemir’e Bursalı iş kadınları adına kadın girişimciliği ve sivil toplum çalışmalarına sağladığı katkılardan dolayı ve Zirveden Gelen Topuk Seslerine katılım ve katılarından dolayı teşekkür ederek günün anısına özel bir hediye takdim etti. 
banner32
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner47
12°
orta şiddetli yağmur
banner36
Namaz Vakti 23 Kasım 2024
İmsak 06:23
Güneş 07:51
Öğle 12:55
İkindi 15:26
Akşam 17:49
Yatsı 19:12